Какво придава стойността на уискито ? Ясно е, че неща като качество и

...
Какво придава стойността на уискито ? Ясно е, че неща като качество и
Коментари Харесай

Най-старото уиски в света бе продадено на търг за 340 000 долара

Какво придава цената на уискито ? Ясно е, че неща като качество и необичайност играят роля - само че с най-скъпите шотландски питиета в света отговорът може да бъде сложен за установяване. Най -скъпата бутилка със общоприет размер в света — 60 годишният Macallan 1926 — беше продадена за към 1,9 милиона $ през 2019 година Това в действителност е повече от най-голямата бутилка скоч, продавана в миналото, която беше цялостна с 444 бутилки на стойност 32 години остарял Macallan и беше закупена единствено за 1,4 милиона долара .
Прочетете още
Аргументът може да бъде изработен, че  60-годишният скоч е по-добър от 32-годишния скоч. Но продажба, оповестена през днешния ден, обърква обстановката още повече: най-старият скоч в света, продаван в миналото (както най-дълго отлежавал в миналото в бъчва), 81-годишен  The Macallan The Reach 81 Years Old  , беше продаден на търг в Лондон за £300 000 (около $340 000 сега обменен курс).

 

Цената надмина прогнозите преди търга, само че падна доста под върха за единична бутилка, макар че почива в бронзова скулптура, като постъпленията са в интерес на The Macallan Artisan Apprenticeship Fund и включват дегустация в The Macallan Estate.

И въпреки всичко, постоянно търсейки ъгъл, Sotheby`s сподели, че The Macallan The Reach 81 Years Old — както публично се назовава бутилката — бие предходния връх за „ най-старото уиски в света “, който последно беше подложен през октомври 2021 година от Decanter #1 на Gordon & Macphail Generations 80-Years-Old на цена от £142 000 (или към $193 000).

И сигурно всяка една бутилка скоч, която може да се продаде на цената на къща, е забележителна продажба. „ Този ​​изключителен резултат за най-старото уиски, излизало в миналото на търг, е изцяло подобаващ “, съобщи Джони Фаул, началник на отдела за уиски и спиртни питиета на Sotheby`s, Северна Америка и EMEA. „ Една от версиите на специфичните Single Malts е мощно мечтана и видяхме конкурентни предложения, които се разиграват, когато продажбата стартира да завършва, тласкайки крайната цена все по-висока, до съвсем три пъти над плануваната. Възраст, необичайност и генезис – още веднъж, светата троица за колекционери “.

 

Macallan The Reach идва от едно дъбово буре, подправено с шерито, което е съдържало преди този момент, в началото сложено по време на Втората международна война, малко преди дестилерията да затвори краткотрайно вратите си за първи път в историята си. Течността се продава в ръчно издухана стъклена гарафа, придържана от бронзова статуя на три ръце. За дървената поставка е употребява дървесина от бряст, за който се счита, че е бил в имението Macallan през годината на дестилирането на скоча, т.е.  1940 година

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР